JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Piroške od krompira
Jednostavne, brze i neodoljivo ukusne piroške, postaće deo vašeg nedeljnog menija.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- Krompir 500 g
- Jaje 1
- Brašno 200 g
- So po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta). Procedite krompir i izgnječite ga u pire dok je još topao. Ostavite da se malo ohladi. U ohlađeni pire dodajte jaje i so, pa postepeno dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu od oko 1 cm. Isecite testo na pravougaonike ili kvadrate.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Pržite piroške sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Vadite piroške na papirne ubruse da se ocedi višak ulja. Piroške možete poslužiti tople, same ili uz neki umak po želji, kao što je pavlaka, jogurt ili kečap.
(superrecepti)
Preporučujemo

KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
23. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim
22. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"TO PIJU SAMO OČAJNICI": Britanski glumac sramno izvređao Srbe i rakiju (VIDEO)
GLUMAC i komičar Džimi Kar imao je svoj, ne tako svetli stand-up momenat koji je oblikovalo elementarno neznanje.
23. 05. 2025. u 11:38 >> 20:47
Komentari (0)