UKUS TRADICIJE: Uz ovaj recept dobićete savršen domaći hleb
U vreme kada se sve više ceni prirodna i domaća hrana, priprema hleba u sopstvenoj kuhinji ponovo dobija na značaju. Ovaj recept donosi proveren način pripreme tradicionalnog domaćeg hleba, uz jednostavne sastojke i pouzdan rezultat.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
• 670 g mekog brašna (tip 400)
• 1 kesica suvog kvasca (10 g)
• 1 kašičica šećera
• 2 kašičice soli
Priprema:
1. U 200 ml tople vode dodajte kašičicu brašna, šećer i suvi kvasac. Promešajte i ostavite da se aktivira.
2. U činiji pomešajte prosejano brašno i so. Dodajte preostalu vodu i aktivirani kvasac. Mešajte varjačom oko 5 minuta dok smesa ne postane ujednačena i lepljiva.
3. Pokrijte činiju i ostavite testo na toplom mestu da naraste oko sat vremena.
4. Zagrejte rernu na 230°C sa posudom za pečenje i poklopcem unutra.
5. Na pobrašnjenom pek papiru izlijte testo i pažljivo ga prebacite u vrelu posudu. Poklopite i pecite 30 minuta na 230 C poklopljeno.
6. Uklonite poklopac i pecite još 5-10 minuta dok hleb ne dobije zlatnu boju.
Prijatno ❤️
Preporučujemo

SAVRŠEN SPOJ TRADICIJE I UŽITKA: Pita sa sirom i šunkom (VIDEO)
22. 06. 2025. u 07:00

ZNAJU ONI ŠTA VALjA: Turski đuveč, ukusno, zdravo i originalno jelo
11. 06. 2025. u 09:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)