SLANA OBLANDA SA ŠUNKOM I SIROM: Kremasto predjelo koje uvek oduševi goste

Milena Tomasevic

07. 10. 2025. u 10:00

Ako tražite jelo koje je jednostavno za pripremu, a izgleda kao da ste se baš potrudili — ove slane oblande su pravi izbor! Slojevite, mekane i aromatične, savršene su za slave, proslave ili kao ukusno predjelo uz večeru.

СЛАНА ОБЛАНДА СА ШУНКОМ И СИРОМ: Кремасто предјело које увек одушеви госте

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 pakovanje C oblandi
  • 700 gr tanko isečene šunkarice
  • 500 gr sitnog sira
  • 800 gr pavlake
  • 300 gr majoneza
  • 50 gr susama

Priprema:

Susam prepržiti na tihoj vatri bez ulja ili masti, samo u suvom tiganju, dok ne porumeni. Pomešati pavlaku, majonez i sitan sir, pa dobro izmešati dok se ne dobije kremasta masa. Tom smesom filovati svaki list oblande. Na svaki fil stavljati listove šunke, preko šunke ponovo fil, i tako redom. Završiti samo filom na poslednjem listu oblande. Pospite susamom i ostavite u frižideru da se stegne.

Savet:
Najbolje je napraviti dan ranije, jer su ove oblande najlepše kad se ukusi dobro prožmu.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOG IH NAGRAĐUJE: Monah otkriva koji ljudi uvek imaju NOVCA