NAJJEDNOSTAVNIJA LJUTENICA: Ko voli DA MALO ZALJUTI, neka zimnici doda par tegli ovog specijaliteta
Ljute papričice dozirajte po ukusu, samo pazite da ne preterate s njima da kasnije ne bi bilo da vam nismo rekli.

Foto: Jutjub/Printskrin/Aashpazi.com
Sastojci:
* 3 kg crvenog zrelog paradajza
* 1/2 kg ljutih papričica
* 2 dl ulja
* 2 dl sirćeta
* 1 kašika bibera u zrnu
* 1 kašika soli
* 2 dl ulja
* 2 dl sirćeta
* 1 kašika bibera u zrnu
* 1 kašika soli
Priprema:
1. Paradajz oprati i kratko obariti u vreloj vodom pa neka odstoji u njoj oko pola sata. Oljuštiti ih i iseckati na sitno. Kuvajte ga bez ikakvih dodataka 30 minuta.
2. Papričice oprati, odstraniti im peteljke, jednom ih bocnuti viljuškom pa ih kuvati u mešavini sirćeta, ulja, bibera i šećera 15 minuta.
3. Zajedno sa sokom u kom su se kuvale papričice dodati paradajzu pa sve zajedno krčkati još 30 minuta. Na kraju umešati krupnije iseckan beli luk, so, peršun, lovorov list, kuvati još nekoliko minuta pa isključiti šporet. Sve dobro promešati.
4. Zagrejati tegle u rerni na 100 stepeni pa ih napuniti vrućom ljutenicom. Zatvoriti ih i dobro umotati u ćebe. Ostaviti ih da tako odstoje 24 sata pa ih staviti u ostavu.
(Kurir Stil)

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (0)