NAJJEDNOSTAVNIJA LJUTENICA: Ko voli DA MALO ZALJUTI, neka zimnici doda par tegli ovog specijaliteta
Ljute papričice dozirajte po ukusu, samo pazite da ne preterate s njima da kasnije ne bi bilo da vam nismo rekli.

Foto: Jutjub/Printskrin/Aashpazi.com
Sastojci:
* 3 kg crvenog zrelog paradajza
* 1/2 kg ljutih papričica
* 2 dl ulja
* 2 dl sirćeta
* 1 kašika bibera u zrnu
* 1 kašika soli
* 2 dl ulja
* 2 dl sirćeta
* 1 kašika bibera u zrnu
* 1 kašika soli
Priprema:
1. Paradajz oprati i kratko obariti u vreloj vodom pa neka odstoji u njoj oko pola sata. Oljuštiti ih i iseckati na sitno. Kuvajte ga bez ikakvih dodataka 30 minuta.
2. Papričice oprati, odstraniti im peteljke, jednom ih bocnuti viljuškom pa ih kuvati u mešavini sirćeta, ulja, bibera i šećera 15 minuta.
3. Zajedno sa sokom u kom su se kuvale papričice dodati paradajzu pa sve zajedno krčkati još 30 minuta. Na kraju umešati krupnije iseckan beli luk, so, peršun, lovorov list, kuvati još nekoliko minuta pa isključiti šporet. Sve dobro promešati.
4. Zagrejati tegle u rerni na 100 stepeni pa ih napuniti vrućom ljutenicom. Zatvoriti ih i dobro umotati u ćebe. Ostaviti ih da tako odstoje 24 sata pa ih staviti u ostavu.
(Kurir Stil)

(MAPA) ŽESTOKE BORBE KOD POKROVSKA: Puca ukrajinska odbrana, front je postao "pakao"
NA FRONTU kod Pokrovska ponovo se vode žestoke borbe. To područje postalo je epicentar ruskih napada, a ukrajinski mediji i vojska opisuju situaciju kao izuzetno teška.
14. 05. 2025. u 08:43

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"JA NE MOGU DA NASTAVIM BEZ TEBE" Potresna objava Nataše Ninković: "Ovo je najusamljeniji dan mog života" (FOTO)
NEMA dana kad ne misli na svoju majku...
14. 05. 2025. u 11:32
Komentari (0)