NAJJEDNOSTAVNIJA LJUTENICA: Ko voli DA MALO ZALJUTI, neka zimnici doda par tegli ovog specijaliteta

Novosti online

04. 09. 2023. u 15:30

Ljute papričice dozirajte po ukusu, samo pazite da ne preterate s njima da kasnije ne bi bilo da vam nismo rekli.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА ЉУТЕНИЦА: Ко воли ДА МАЛО ЗАЉУТИ, нека зимници дода пар тегли овог специјалитета

Foto: Jutjub/Printskrin/Aashpazi.com

Sastojci:

* 3 kg crvenog zrelog paradajza

* 1/2 kg ljutih papričica

* 2 dl ulja

* 2 dl sirćeta

* 1 kašika bibera u zrnu

* 1 kašika soli

* 2 dl ulja

* 2 dl sirćeta

* 1 kašika bibera u zrnu

* 1 kašika soli

Priprema:

1. Paradajz oprati i kratko obariti u vreloj vodom pa neka odstoji u njoj oko pola sata. Oljuštiti ih i iseckati na sitno. Kuvajte ga bez ikakvih dodataka 30 minuta.

2. Papričice oprati, odstraniti im peteljke, jednom ih bocnuti viljuškom pa ih kuvati u mešavini sirćeta, ulja, bibera i šećera 15 minuta.

3. Zajedno sa sokom u kom su se kuvale papričice dodati paradajzu pa sve zajedno krčkati još 30 minuta. Na kraju umešati krupnije iseckan beli luk, so, peršun, lovorov list, kuvati još nekoliko minuta pa isključiti šporet. Sve dobro promešati.

4. Zagrejati tegle u rerni na 100 stepeni pa ih napuniti vrućom ljutenicom. Zatvoriti ih i dobro umotati u ćebe. Ostaviti ih da tako odstoje 24 sata pa ih staviti u ostavu.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi