U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
STALNO se preispitujete prilikom kuvanja jaja šta bi trebalo da uredite da bi ona „ispala“ baš onakva kakva želite?
Niste jedini, mnoge domaćice, i u poznom dobu, nikada nisu načisto sa tim. Poštujući tri koraka koja vam predlažemo, dobićete jaje skuvano baš onako kako ste i hteli.
Stavite jaja u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Zašto idu prvo jaja, pa tek onda voda? Zato što ako stavite jaja kasnije, mogla bi da popucaju dok padnu na dno posude. Zatim uključite ringlu na najjaču temperaturu i pustite da voda provri.
Uklonite posudu sa vatre i poklopite je. U zavisnosti od toga koje tvrdoće želite da bude jaje, ostavite ga u vreloj vodi od dva do 15 minuta. Kada ih sklonite sa ringle i prekinete proces kuljučanja vode, ona će se skuvati ali žumance neće pozeleneti (to se dešava samo kod jaja koja su dugo izložena visokoj temperaturi, jer tada prolaze kroz hemijsku reakciju koja im „oboji“ žumanca u zeleno).
Kada prođe željeno vreme, jaja odmah izvadite iz šerpe i prebacite u činiju napunjenu vodom i kockicama leda (bar 20-ak).
Ako planirate da oljuštite jaja, malo ih razbijte pre nego što ih stavite u ledenu vodu i ostavite ih da odstoje jedan sat unutra da biste na najlakši način, u trenu, mogli da im skinete koru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)