SPREMAN JE ZA MANJE OD 15 MINUTA: Domaći sos od malina, lagan i savršen za prelivanje poslastica

Novosti online

22. 06. 2024. u 15:30

DOMAĆI sos od malina je lagan i savršen za prelivanje jogurta, sladoleda, kolača i drugih poslastica.

СПРЕМАН ЈЕ ЗА МАЊЕ ОД 15 МИНУТА: Домаћи сос од малина, лаган и савршен за преливање посластица

Foto Shutterstock

 Spreman je za manje od 15 minuta i dodaje voćni ukus svakom desertu. Evo i kako da napravite sos!

Sastojci:

500 g nezaslađenih malina

93 g šećera
60 g džema od malina bez semenki
2 kašike kukuruznog skroba
30 ml hladne vode

Recept za domaći sos od malina:

Stavite maline u šerpu na srednju vatru i kuvajte 5 minuta. Dodajte šećer i džem od malina i ostavite da provri. Kuvajte 3 minuta. U maloj posudi umutite kukuruzni skrob i vodu dok smesa ne postane glatka. Dodajte kukuruzni skrob u mešavinu malina i kuvajte 1 minut ili dok se sos ne zgusne. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd