SKUVAJTE ZDRAVO JELO OČAS POSLA: Evo kako da pravilno koristite ekspres lonac
U NjEMU se sve brže skuva, a svako jelo je ukusnije jer zadržava sve svoje sokove, ukuse, mirise.

Foto Shutterstock
Ekspres lonac već dugo vremena punopravni je član većine domaćinstava, ali da li ste sigurni da znate kako se pravilno koristi?
Kao što je ugravirano na njemu, sastojci u loncu ne bi smeli da zauzimaju više od dve trećine zapremine, a namirnice koje se prilikom pripreme pene, poput supa, pirinča, pasulja, sočiva, samo polovinu. Kada ubacite sastojke proverite da li ste dobro zatvorili poklopac, ručkom, pre nego što lonac stavite na ringlu. Kada „propišti“ smanjite temperaturu na jedinicu i tek od tog momenta počnite da računate vreme kuvanja. U uputstvu imate napisano koliko je minuta potrebno za koju vrstu namirnica. Kada je jelo skuvano, sklonite sa ringle i sačekajte da se lonac prohladi, odnosno pritisak u njemu smanji, pre nego što otvorite poklopac. Ovaj proces možete ubrzati pritiskom na dugme, pomoću kog će para izaći napolje.
Sve vreme dok je ekspres lonac pod pritiskom pažljivo ga pomerajte i nikada, ali baš nikada, ne otvarajte ga na silu. Ne stavljajte ga u rernu jer ćete na taj način oštetiti sigurnosne sisteme, kao i plastične i gumene delove.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KNEDLE SA ŠLjIVAMA: Baš kako su ih nekada pravile naše bake, sočne i mekane
24. 07. 2024. u 12:00

KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)