SNIKERS SLADOLED: Savršeno slatko osveženje - mami da probate
Ako volite snikers, čuvenu čokoladicu sa kikirikijem, onda će vas i ovaj recept oduševiti. Predlažemo vam da isporobate i snikers sladoled koji će vas savršeno rashladiti, ali i zasladiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g prženog kikirikija
- 100 g keksa
- 250 ml slatke pavlake
- 60 g kondenzovanog mleka
- 50 g vrele vode
- 1 kašika instant kafe
- 300 g mlečne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
Keks izdrobite, a kikiriki iseckajte. Zatim u posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Kafu razblažite sa vrelom vodom, pa dodajte u smesu. Sjedinite mikserom, a nakon toga otopite čokoladu sa mlekom. Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte malo fila od kafe, preko pospite keks i kikiriki, a onda prelijte čokoladom. Opet sipajte fil, pospite keksom i kikirikijem, pa prelijte čokoladom. Preko sipajte fil, pospite keksom i kikirijem, pa opet još jedan sloj fila. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Izvadite sladoled i ako želite prelijte čokoladom i ukrasite kikirikijem.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00

BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)