SNIKERS SLADOLED: Savršeno slatko osveženje - mami da probate
Ako volite snikers, čuvenu čokoladicu sa kikirikijem, onda će vas i ovaj recept oduševiti. Predlažemo vam da isporobate i snikers sladoled koji će vas savršeno rashladiti, ali i zasladiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g prženog kikirikija
- 100 g keksa
- 250 ml slatke pavlake
- 60 g kondenzovanog mleka
- 50 g vrele vode
- 1 kašika instant kafe
- 300 g mlečne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
Keks izdrobite, a kikiriki iseckajte. Zatim u posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Kafu razblažite sa vrelom vodom, pa dodajte u smesu. Sjedinite mikserom, a nakon toga otopite čokoladu sa mlekom. Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte malo fila od kafe, preko pospite keks i kikiriki, a onda prelijte čokoladom. Opet sipajte fil, pospite keksom i kikirikijem, pa prelijte čokoladom. Preko sipajte fil, pospite keksom i kikirijem, pa opet još jedan sloj fila. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Izvadite sladoled i ako želite prelijte čokoladom i ukrasite kikirikijem.
Preporučujemo

NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00

BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)