SNIKERS SLADOLED: Savršeno slatko osveženje - mami da probate
Ako volite snikers, čuvenu čokoladicu sa kikirikijem, onda će vas i ovaj recept oduševiti. Predlažemo vam da isporobate i snikers sladoled koji će vas savršeno rashladiti, ali i zasladiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g prženog kikirikija
- 100 g keksa
- 250 ml slatke pavlake
- 60 g kondenzovanog mleka
- 50 g vrele vode
- 1 kašika instant kafe
- 300 g mlečne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
Keks izdrobite, a kikiriki iseckajte. Zatim u posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Kafu razblažite sa vrelom vodom, pa dodajte u smesu. Sjedinite mikserom, a nakon toga otopite čokoladu sa mlekom. Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte malo fila od kafe, preko pospite keks i kikiriki, a onda prelijte čokoladom. Opet sipajte fil, pospite keksom i kikirikijem, pa prelijte čokoladom. Preko sipajte fil, pospite keksom i kikirijem, pa opet još jedan sloj fila. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Izvadite sladoled i ako želite prelijte čokoladom i ukrasite kikirikijem.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00

BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)