POHOVANE SLANE PALAČINKE: Napravite ih za ručak ili večeru, nećete moći da im odolite
Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10 palačinki
za punjenje:
- 150 gr šunke ili pečenice u listićima
- 200 gr rendanog kačkavalja
- 2 kašike krem sira ili pavlake
- 200 gr pečuraka
- so
- biber
za pohovanje:
- oko 200 gr brašna
- 3 jajeta
- oko 200 gr prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Palačinke pripremite kao i obično.
Pečurke iseckajte na listiće i izdinstajte na malo ulja, sa dodatkom soli i bibera, dok sva voda ne uvri. Ostavite ih sa strane da se prohlade.
Svaku palačinku namažite krem sirom ili pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.
Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti.
U jedan tanjir stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći prezle.
Svaku palačinku uvaljajte u brašno, potom u jaja, pa u prezle.
U dublji tiganj sipajte malo više ulja i zagrejte na srednjoj temepraturi, pa pržite palačinke dok ne porumene sa svih strana.
Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.
Poslužite ih uz dodatak kečapa, majoneza, pavlake ili bilo kog drugog sosa po izboru.
(ona)
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)