POHOVANE SLANE PALAČINKE: Napravite ih za ručak ili večeru, nećete moći da im odolite

Novosti online

30. 07. 2024. u 16:50

Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.

ПОХОВАНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Направите их за ручак или вечеру, нећете моћи да им одолите

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 10 palačinki 

za punjenje: 

  • 150 gr šunke ili pečenice u listićima
  • 200 gr rendanog kačkavalja
  • 2 kašike krem sira ili pavlake
  • 200 gr pečuraka
  • so
  • biber

za pohovanje: 

  • oko 200 gr brašna
  • 3 jajeta
  • oko 200 gr prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Palačinke pripremite kao i obično.

Pečurke iseckajte na listiće i izdinstajte na malo ulja, sa dodatkom soli i bibera, dok sva voda ne uvri. Ostavite ih sa strane da se prohlade.

Svaku palačinku namažite krem sirom ili pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.

Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti.

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći prezle.

Svaku palačinku uvaljajte u brašno, potom u jaja, pa u prezle.

U dublji tiganj sipajte malo više ulja i zagrejte na srednjoj temepraturi,  pa pržite palačinke dok ne porumene sa svih strana.

Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.

Poslužite ih uz dodatak kečapa, majoneza, pavlake ili bilo kog drugog sosa po izboru.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)