UKUSAN I ZDRAVIJI OD KUPOVNOG: Čips od tikvica, po grčkom receptu, kao iz taverne - Jedan sastojak čini ga neodoljivo hrskavim
PRŽENE hrskave tikvice su veoma ukusne i veoma popularan prilog jelima u grčkim tavernama, skoro koliko i pomfrit. Mnogi ih zovu čips od tikvica.
Postoji nekoliko recepata za pržene tikvice na grčki način, ali ako ih pravite po ovim, dobićete najhrskavije tikvice koje ćete ikada pojesti. Tajna da vaše tikvice budu zaista hrskave je u njihovoj pripremi. Ako želite da budu hrskave i ukusne, iste kao one koje vam serviraju u dobrim grčkim tavernama, bez suvišnog ulja, onda postoji samo jedno rešenje - testo sa pivom.
Potrebno je:
- 6 tikvica
- 350 ml piva
- 200 g brašna
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema hrskavog čipsa od tikvica:
Sipajte pivo u činiju i malo po malo dodajte prosejano brašno i malo bibera. Brašno možete prosejati tako što ćete ga sipati u činiju i mešati mutilicom za jaja. Ovo se radi kako bi se grudvice u brašnu razbile, ušao vazduh i testo malo naraslo.
Dobro izmešajte žicom dok ne dobijete ne previše čvrstu smesu. Smesa ne bi trebalo da ima grudvice. Pokrijte činiju i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Operite tikvice i isecite na tanje okrugle ili duguljaste kriške. Zatim ih stavite na ubrus da se dobro osuše.
Umočite jednu po jednu tikvicu u smesu i pržite u zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Malo ih posolite i ostavite da odstoje 15 minuta. Poslužite uz kečap ili tzatziki sos.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)