SLATKO OD KRUŠKI ZA ZIMU: Slatki ukus detinjstva u tegli
„Ove kruške u sirupu su ukus detinjstva. Savršene za kolače, deserte ili jednostavno za zimsko veče uz šolju čaja.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 kg zrelih krušaka
- 1 l vode
- 500 gr šećera
- 1 kašika limunovog soka
- nekoliko karanfilića
Priprema:
Priprema voća: Kruške oljuštiti, iseći na četvrtine i ukloniti koštice.
Sirup: U šerpi prokuvati vodu sa šećerom i limunovim sokom – dobićete bistar i mirisan sirup.
Punjenje tegli: U sterilisane tegle složiti kruške i dodati po 2–3 karanfilića.
Prelivanje: Kruške preliti vrućim sirupom do vrha i odmah zatvoriti poklopcima.
Pasterizacija: Tegle staviti u duboku šerpu s vodom (do ¾ visine tegli) i pasterizovati 20 minuta od trenutka ključanja.
Hlađenje: Izvaditi tegle, okrenuti ih naopačke, pokriti ćebetom i ostaviti da se potpuno ohlade.
Prijatno!
Uskoro opširnije
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NA TRGU ZA DOČEK NOVE GODINE Objavljeno koliko će grad platiti Merlinu za koncert u "najluđoj noći"
Većina pevača doček Nove godine provodi radno jer je ovo svojevrsna prilika da zarade ogromne honorare, koji su neretko i po nekoliko puta veći u odnosu na standardne.
29. 11. 2025. u 17:35
Komentari (0)