KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINJETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta
Meso očistite od masnoće, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine, pa ih natrljajte na meso.
U vreloj masti u tiganju pecite meso oko dva minuta sa obe strane. Potom ga izvadite, umotajte u papir za pečenje natopljen mašću i stavite u pleh za pečenje. U istu mast stavite luk isečen na listove i sipajte pivo, sve promešajte pa prebacite u pleh u kome se već nalazi meso za pečenje.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Deset minuta pre nego što meso izvadite iz pleha, skinite papir i vratite da dobije hrskavu koricu. Pre sečenja ostavite da odstoji 30 minuta i pospite origanom, a služite uz prilog po želji i crveno vino.
Potrebno je:
- kg svinjskog vrata
- 250 ml tamnog piva
- kašičica suve majčine
- dušice
- kašičica
- suvog origana
- 50 g crvenog luka
- 1/2 kašičice bibera
- so
- 2 kašike mast
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)