HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)

Novosti online

03. 04. 2023. u 18:00

SUBOTA veče je savršena za opuštanje uz hamburgere, posebno ako su dijetalni

ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Izađimo iz stereotipnih načina pripreme hrane, posebno dijetalne hrane i uživajumo u ukusu hamburgera koji se uklapa uz svaki režim ishrane, sve vrste dijeta i različite jelovnike.

Naš predlog za večeras je preukusnu hamburger sa lososom. U jednoj kombinaciji dobijate visok sadržaj proteina, zdrave masti i neverovatan ukusni obrok. Svoju večeru možete pripremiti za najviše 20 do 30 minuta, zavisno koliko ste vešti u kuhinji.

Hamburger - sastojci:

400 grama svežeg lososa isečenog na komade

2 jaja
2 kašičice sojinog sosa sa redukovanim natrijumom
glavica belog luka
malo susama
malo peršuna
2 kriske limuna
pola šoljice maslinovog ulja
par liski zelene salate
integralno pecivo

Hamburger - priprema:

U blender za hranu ubacite losos, jaje, beli luk, soja sos, ulje, peršun dok se sastojci ne sjedine u jednu masu. Od dobijene mase napravite 4 jednake pljeskavice.

Dodajte malo susama na smesu i zalijte limunovim sokom. Stavite pljeskavice da se peku, sa svake strane oko 2 do 3 minuta. Na integralno pecivo stavite liske salate, a zatim dodajte pljeskavicu. Uživajte u čarobnom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana