LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM: Ukusna i zdrava večera
UKUSNE kao klasične lazanje sa mesom, a zdravije!
UKOLIKO želite da pripremite zdravu i laganu večeru, a ljubitelj ste lazanja, predlažemo vam da umesto mesa stavite spanać.
Ukus će vas oduševiti.
LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - sastojci:
Gotove kore za lazanju
malo maslinovog ulja
100 grama narendanog parmezana ili kačkavalja
ZA fil:
200 grama belog sira (feta ili mocarela)
400 grama paradajz pelata
400 grama mladog "bebi" spanaća
ZA bešamel sos:
100 grama putera
100 grama brašna
1 litar hladnog mleka
5 kašika narendanog parmezana
4 jajeta
so i biber
LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - priprema:
Paradajz pelat propržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.
Spanać očistiti, oprati i kratko prokuvati u slanoj vodi. Ohladiti ga, pa ga sitno iseckati.
Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kada se kuva puding) i sipati u zagrejano neprovrelo mleko, pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, so i malo bibera. Kada se bešamel sos malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać i izdrobljeni beli sir.
Na dnu nauljene vatrostalne posude slagati koru po koru. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sos sa spanaćem i sirom. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmezan ili kačkavalj.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu, i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
JELENA KARLEUŠA MORA NA OPERACIJU: Srce opterećeno, oduzima joj snagu - ide pod nož
PEVAČICA je ranije priznala da nikada nije bila dovoljno hrabra da ode pod nož zbog ovog problema.
10. 01. 2025. u 10:32 >> 13:51
Komentari (0)