RECEPT ZA LAZANJE IZ BAKINE KUHINJE: Preukusno jelo, idealno za večeru, doručak ili užinu

Новости Онлајн

12. 08. 2023. u 15:56

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za najbolju lazanju koju ćete probati.

РЕЦЕПТ ЗА ЛАЗАЊЕ ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ:  Преукусно јело, идеално за вечеру, доручак или ужину

Foto: Shutterstock

Potrebno je za sos:

  • listovi gotovih lazanja lazanja
  • 20 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml mleka
  • suvi začin
  • ml biber

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 jaje
  • 100 gr kačkavalja
  • malo spanaća /4 briketa smrznutog/

Priprema:

Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom, dodati mleko pa mešati da se dobije ređi sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.) Sir izmešati, dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa ređati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira. Preko opet list pa sos. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.

Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo. Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći, a može se iseći još nepečeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub