RECEPT ZA LAZANJE IZ BAKINE KUHINJE: Preukusno jelo, idealno za večeru, doručak ili užinu
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za najbolju lazanju koju ćete probati.

Foto: Shutterstock
Potrebno je za sos:
- listovi gotovih lazanja lazanja
- 20 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- suvi začin
- ml biber
Za nadev:
- 150 gr sira
- 1 jaje
- 100 gr kačkavalja
- malo spanaća /4 briketa smrznutog/
Priprema:
Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom, dodati mleko pa mešati da se dobije ređi sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.) Sir izmešati, dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa ređati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira. Preko opet list pa sos. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.
Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo. Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći, a može se iseći još nepečeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IZRENDAJTE 1 TIKVICU I 2 KROMPIRA: Doručak koji ima sve potrebne vitamine i minerale
12. 08. 2023. u 11:00

SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00

VELIKA NAJAVA IZ BELE KUĆE: Sporazum o kraju rata u Ukrajini već ove nedelje?
AMERIČKI predsednik Donald Tramp uveren je da se sporazum o okončanju sukoba u Ukrajini može postići već ove nedelje, izjavila je portparolka Bele kuće Karolin Levit.
23. 02. 2025. u 10:37

SUTRA ĆE BITI OBJAVLjENO: Najveći udar na Rusiju od početka rata
BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da će u ponedeljak objaviti listu mera u okviru novog, velikog paketa sankcija Rusiji, preneli su danas britanski mediji.
23. 02. 2025. u 10:05

KINEZ SE ZAMONAŠIO NA SVETOJ GORI Dobio ime Amfilogije i poručuje: "Nikada nisam bio srećniji, osim možda kao dete"
ŽIVOTNE priče koje se kriju iza monaha na Svetoj Gori predstavila je grčka televizija "Skaj" u emisiji "PrimeTime". Pred kamerama su se našli jedan Kinez koji je postao monah, jedan student iz Soluna koji je odmah nakon diplome izabrao monaštvo, monah koji živi u samoći poslednje 24 godine.
23. 02. 2025. u 11:28
Komentari (0)