RUČAK ZA DANAS: Piletina u sočnom belom sosu i pire krompir - jelo kojem deca ne mogu da odole
Pileći file nikad ukusniji nije bio nego spremljen na ovaj način i poslužen uz pire krompir. Deca obožavaju pileće belo meso, a ono je opet toliko jednostavno za pripremu da je uvek naš prvi izbor kada spremamo novo jelo. Isprobajte ovaj način pripreme pilećeg filea i uživajte u kompletnom obroku:

Foto: Jutjub/Printskrin/
Potrebno je:
- 500 grama pilećeg filea
- 500 grama neutralne pavlake za kuvanje
- 400 grama šampinjona
- so i biber
- 500 grama krompira
- 100 ml mleka
- 50 grama maslaca
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, pa je stavite u tiganj da se prodinsta dok ne dobije žutu boju. Pečurke operite, očistite i iseckajte na listiće. Zatim ih dodajte u piletinu i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte so i biber, a potom i neutralnu pavlaku i pustite sve da se krčka oko 10 minuta.
Krompir skuvajte, zatim ga procedite i dodajte mu maslac i mleko. Izmešajte i dodajte začine. Poslužite toplo uz salatu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)