PILEĆA DŽIGERICA U POVRĆU: Kažu da je neverovatno zdrava - ovaj način pripreme verovatno niste probali
RECEPT za pileću džigericu u povrću obavezno probajte, jelo je baš ukusno, a mogu svi da ga jedu bez griže savesti!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic
Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj?
Oduševiće vas.
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 2 veća crna luka
- 2 zelene paprike
- 1 manji plavi patlidžan
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- malo graška i boranije
- 1 sveži paradajz
- so, biber, biozačin, ulje
- 1 kašičica brašna
- aleva paprika
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.
2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.
(Stil)
Preporučujemo

ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)