NJOKE U BELOM SOSU - UKUSAN RUČAK GOTOV ZA 10 MINUTA: Za sve one koji nemaju puno vremena za kuvanje
Donosimo vam jednostavan recept za njoke u belom sosu, koji ćete obožavati.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper
Sastojci:
- njoke - 500 g
- pavlaka za kuvanje - 250 ml
- šunka - 180 g dimljena ili kuvana
- beli luk
- sir - 3 supene kašike, topljeni
- biber
- so
- peršun
- začini - ruzmarin, majčina dušica, bosiljak
Priprema:
Sipati so u vodu i staviti da proključa, a zatim sipati njoke. Kad isplivaju na površinu (nakon 3-4 minuta) ih izvadite i ostavite sa strane. U tiganj sipati ulje i stavoiti da se zagreje, pa dodati beli luk i šunku propržiti, a zatim dodati njoke i začine, pa pržiti oko dva minuta, a zatim dodati pavlaku za kuvanje i rendani sir, pa pržiti oko dva minuta uz lagano mešanje.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠEN RUČAK OD TRI SASTOJKA: Ovo jelo od piletine je čista rapsodija ukusa
09. 09. 2023. u 07:00

RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
21. 08. 2023. u 12:00

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OBRT! Bastijan Švajnštajger skinuo burmu, pa poručio: "Bilo je lepo..."
NE STIŠAVAJU se priče o razvodu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Iako se bivša teniska šampionka i nemački fudbalski as godinama predstavljaju kao skladan par, društvene mreže i mediji poslednjih nedelja bruje o navodnoj krizi u braku i razvodu.
04. 05. 2025. u 11:07 >> 11:11
Komentari (0)