HILANDARSKA SARMA: Ima poseban ukus zbog dva sastojka, monasi je po ovom manastirskom receptu prave vekovima

Tatjana Marković

03. 10. 2023. u 12:00

SARMA po receptu sa Hilandara oduševila je svakoga fenomenalnim ukusom i mirisom.

ХИЛАНДАРСКА САРМА: Има посебан укус због два састојка, монаси је по овом манастирском рецепту праве вековима

Foto: Jutjub/Printskrin/

Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom - da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave sarmu. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zauvek upamćen.

Sastojci:

2 praziluka
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
100 g riže
350-400 g mlevenih oraha
100 g dimljene ribe (losos)
12-15 listova kiselog kupusa

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

(Kurir Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (0)

OSVOJITE AUTOMOBIL I MNOGE DRUGE VREDNE NAGRADE!