BRZ I LEP RUČAK: DŽigerica s lukom

Novosti online

24. 02. 2024. u 10:00

UKUSNA je, brzo se sprema, savršeno se slaže sa lukom i biberom. Džigerica može bar jednom nedeljno da bude na stolu, pa obavezno planirajte jedan ručak.

БРЗ И ЛЕП РУЧАК: Џигерица с луком

Foto Shutterstock

Sastojci:

* teleća džigerica, 500 g
* crni luk , 3 glavice
* brašno, po potrebi
* so i biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1 kašičica
* ulje, 3 kašike
* sok od limuna, 1 kašičica
* svež peršun, sitno seckan, 1 kašika


Priprema:

- Uvaljajte džigericu u brašno, pa je ispržite na maslinovom ulju. Dok se prži, povremeno joj dodajte malo soli i aleve paprike. Kad je džigerica skoro pečena, dodajte joj luk isečen na rebarca. Na kraju je pospite peršunom, začinite sokom od limuna i servirajte sa palentom, pirinčem povrćem ili krompir pireom.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti