BRZO, LAKO, A BOLJI OD GRČKOG: Ako volite da jedete pileći giros, onda obavezno isprobajte ovaj recept
Mi vam donosimo fantastičan recept pomoću kojeg možete da napravite originalni pileći giros kod kuće i to baš lako i brzo.

Foto: Instagram printscreen/ tecakuva
Nije vam potrebno kulinarsko iskustvo kako biste uspeli da napravite ovo poznato jelo, a sigurni smo da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Isecite meso na tanje šnicle, pa stavite u neku posudu. Sipajte sok od limuna, maslinovo ulje, jogurt, mleveni beli luk, so, biber, origano i kumin. Sve dobro promešajte.
U tiganj stavite krompir sa ljuskom koji ste dobro oprali. U njega stavite štapić za ražnjić, pa preko poređajte meso i prelijte ostatkom marinade.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta. Povremeno otvorite rernu i prelijte giros tečnošću iz tiganja.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)