STIFADO: Sočna junetina na grčki način koja se topi u ustima
Slasan spoj mesa sa vinom i začinima daje ovom jelu posebnu aromu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg junetine (iseckane na kocke)
- 2 velike crvene glavice luka, sitno iseckane
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 velika paradajza, oljuštena i iseckana
- 200 ml crnog vina
- 50 ml vinskog sirćeta
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica cimeta
- 3 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Na srednjoj vatri propržite crni i beli luk u velikom tiganju sa maslinovim uljem dok ne omekša.
Dodajte junetinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
Dodajte paradajz, paradajz pire, vino, sirće, cimet, lovorov list, so i biber. Dobro promešajte. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, dok meso ne postane meko. (trpeza)
Preporučujemo

LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00

OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)
15. 06. 2024. u 11:00

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

"PACOVI POBEGLI" Kako je Pavković govorio posle hapšenja u Sablji: "Najstrašniji je zatvor u otadžbini! Vojska sa atentatom na Vuka nema ništa"
NEKADAŠNjI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković preminuo je danas u Beogradu, u 79. godini.
20. 10. 2025. u 18:59
Komentari (0)