BRZINSKI LETNJI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
Ovaj recept rešava vaše probleme kada želite da spremite nešto, a da ne gubite mnogo vremena u kuhinji. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pelata
- 4 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane operite, pa presecite napola i izdubite. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckajte i stavite u posudu. Unutrašnjost patlidžana namažite maslinovim uljem.
U tiganj stavite unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodajte i papriku iseckanu na kockice. Postupak ponovite i sa paradajzom i sa belim lukom, dodajte i paradajz pelat. Sve dodajte u tiganj i pržite dok lepo ne omekne.
Dok se to prži, izrendajte sir, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom.
Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Stavite u rernu na 15 minuta da se zapeče.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)