MEDITERANSKA PASTA: Jelo za poželeti, a tako je lako za pripremu
Testenina je uvek dobar, ali i brz izbor kada je reč o spremanju obroka. Može biti i za doručak i za ručak, a ovaj recept možete spremati u bilo koje doba dana, bez griže savesti. To je zato što recept za mediteransku pastu sadrži manje od 400 kalorija.
Sastojci:
- 300 g testenina po izboru
- 1 glavica crnog luka
- 1 žuta paprika
- 1 manja tikvica
- 2 čena belog luka
- 4 kašike pesta od paradajza
- 1 šaka spanaća
- 100 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.
U većoj šerpi zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Mešajte sve vreme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano mešanje.
Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smesu iz šerpe. Testeninu ocedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i testeninu sipajte u tepsiju i promešajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Posle ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)