IDEJA ZA RUČAK: Spremite vegetarijanski "stir fraj"

Новости онлине

08. 08. 2024. u 13:00

Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem ili nudlama. Recept za ovo jednostavno, ali i egzotično jelo sa indijskim orasima, puno je ukusa.

ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Спремите вегетаријански стир фрај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1/4 šolje vode
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, mleveni
  • 2 šolje isečenih svežih pečuraka
  • 1 šolja grubo seckane šargarepe
  • 1 mala tikvica iseckana na šnite
  • 1 slatka crvena paprika, grubo seckana
  • 1 mala zelena paprika, grubo seckana
  • 4 zelena luka, iseckane
  • 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
  • 1/2 šolje pečenih indijskih oraščića

Priprema: 

U maloj činiji pomešajte soja sos, vodu, smeđi šećer i limunov sok dok ne postane glatki i ostavite na stranu.

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri i potom propržite beli luk jedan minut. Dodajte povrće, a potom dinstajte dok ne postane hrskavo, oko šest do osam minuta. Dodajte mešavinu soja sosa i sačekajte da pusti ključ. Dodajte pirinač i pospite sa indijskim orasima.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca