IDEJA ZA RUČAK: Spremite vegetarijanski "stir fraj"
Možete da ga napravite za 15 minuta ili manje i poslužite sa smeđim pirinčem ili nudlama. Recept za ovo jednostavno, ali i egzotično jelo sa indijskim orasima, puno je ukusa.
Sastojci:
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje vode
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, mleveni
- 2 šolje isečenih svežih pečuraka
- 1 šolja grubo seckane šargarepe
- 1 mala tikvica iseckana na šnite
- 1 slatka crvena paprika, grubo seckana
- 1 mala zelena paprika, grubo seckana
- 4 zelena luka, iseckane
- 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
- 1/2 šolje pečenih indijskih oraščića
Priprema:
U maloj činiji pomešajte soja sos, vodu, smeđi šećer i limunov sok dok ne postane glatki i ostavite na stranu.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri i potom propržite beli luk jedan minut. Dodajte povrće, a potom dinstajte dok ne postane hrskavo, oko šest do osam minuta. Dodajte mešavinu soja sosa i sačekajte da pusti ključ. Dodajte pirinač i pospite sa indijskim orasima.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00
KUPUS SALATA KAO IZ RESTORANA: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
25. 07. 2024. u 17:16
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)