BUKOVAČE SA PUTEROM I BELIM LUKOM: Obrok koji će probuditi sva vaša čula
Jela od bukovače poslednjih godina sve su popularnija kod nas, posebno jer su odlična zamena za mesni obrok. Odličnog su ukusa, lako se pripremaju, a odlično kombinuju sa drugim namirnicama.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g bukovača
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 30 g putera
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
Priprema:
Pripremite bukovače tako što ćete lagano da ih tapkate ubrusom da upije višak vlage. Odsecite tvrdu stabljiku u dnu svake veze pečuraka. Odvojite velike grozdove na komade veličine zalogaja. Stavite veliki tiganj na srednje jaku vatru. Kada se dobro zagreje, dodajte ulje. Poređajte pečurke u jednom sloju. Pržite, ne okrećući, dok jedna strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava.
Pospite solju i biberom po ukusu i promešajte. Prebacite pečurke na tanjir za serviranje. Ne vraćajući tiganj na vatru, u vreli tiganj dodajte puter, beli luk i peršun, mešajte dok se puter ne istopi i beli luk ne zamiriše. Pečurke prelijte puterom od belog luka i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
07. 08. 2024. u 19:00

OVE ŠNICLE MORATE DA PROBATE! Poseban ukus i mekoću im daje jedan sastojak
06. 08. 2024. u 14:39

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)