PRIPREMITE MILANSKI RIŽOTO: Italijansko jelo koje morate probati

Novosti onlajn

23. 08. 2024. u 07:00

RISOTTO alla Milanese jedno od onih italijanskih jela koje morate probati bar jednom u životu!

ПРИПРЕМИТЕ МИЛАНСКИ РИЖОТО: Италијанско јело које морате пробати

Foto: Pixabay

Potrebno je:

400 g pirinča, glavica crnog luka, 100 g maslaca, 1,5 l vode, 2 kocke kokošje supe, 2 kašičice suvog biljnog začina, 150 ml vina, kašičica šafrana u prahu, 50 g rendanog parmezana

U ključalu vodu ubacite kocke za supu i kuvajte pet minuta. Na zagrejanom maslacu kratko propržite iseckani crni luk i lagano ga dinstajte, dolivajući supu.

Dodajte opran pirinač (okruglog zrna), kratko ga propržite pa dinstajte, povremeno ga zalivajući vrućom supom, uz neprestano mešanje. Pred kraj dinstanja dodajte vino, suvi začin i šafran, a na kraju i parmezan.

 

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)