DRUG TITO JE VOLEO OVAJ ĐUVEČ: Recept za omiljeno Brozovo jelo, savršen lagan obrok za tople dane (VIDEO)

Novosti online

26. 08. 2024. u 08:00

ĐUVEČ koji je voleo Josip Broz Tito može svako da napravi, bitno je da ispratite redosled pripreme sastojaka.

ДРУГ ТИТО ЈЕ ВОЛЕО ОВАЈ ЂУВЕЧ: Рецепт за омиљено Брозово јело, савршен лаган оброк за топле дане (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja

Sastojci:

3 glavice crnog luka

4 čena belog luka
300 g mladog luka ili vlašca
6 crvenih i zelenih paprika šilja
6 krompira
500 g paradajza
5 šargarepa
3 patlidžana
800 g svinjskih šnicli
500 ml paradajz sosa
150 g pirinča
70 ml ulja

so, biber, tucana paprika i ljuta tucana paprika, po ukusu

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja

 

Recept za đuveč koji je voleo drug Tito:

Kako biste napravili ovaj đuveč, isecite luk i beli luk i ubacite u činiju. Nakon toga isecite šargarepu i mladi luk. Krompir isecite na četvrtine, paprike takođe isecite na komadiće. Sve ubacite u činiju.

Isecite paradajz, šnicle i patlidžan na kockice i stavitge u odvojene činije. Zagrejte ulje u većoj šerpi i ispržite luk i beli luk. Dodajte svinjetinu i pržite, pa dodajte paradajz i pržite ga 5 minuta, pa dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i pardajz sos. Paprika treba da bude polu-kuvana. Dinstajte 10 minuta, pa dodajte krompir i pržite dok ne omekša.

Nakon još 10 minuta dodajte mladi luk i šargarepu zajedno. Nakon toga dodajte patližan i izmešajte. Na kraju dodajte pirinač. Izmešajte i pola sata kuvajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuvajte još desetak minuta.

Rernu upalite na 200 stepeni da se zagreje. Ubacite u vatrostalnu posudu pa ubacite u rernu na nekih pola sata, ali pratite. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo servirajte i uživajte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!