NEĆETE MOĆI DA MU ODOLITE: Rolat od krompira punjen mesom
Rolat od krompira sa mesom je najsavršenija kombinacija i samo se topi u ustima.
Sastojci:
1 kg krompira
250 g kačkavalja
1 luk
1 šargarepa
1 kašika paradajz paste
1 kašičica majčine dušice
50 ml ulja
so i biber po ukusu
Recept za rolat od krompira punjen mesom:
Kako biste napravili ovaj rolat, oljušteni krompir isecite na tanke kriške - krugove. Narendajte sir. Pleh obložite papirom za pečenje i pospite oko 1/3 rendanog sira na papir. Stavite krugove krompira na sir, preklapajući jedan preko drugog. Na ovaj način prekrijte celu površinu pleha. Krompir posolite i premažite uljem. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pecite oko 30-35 minuta.
Dok se krompir peče, pripremite fil. Luk isecite na kockice, šargarepu narendajte na sitno rende. Pržite luk do zlatne boje, sa malo ulja. Dodajte šargarepu u luk i pržite još 1-2 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite povremeno mešajući, oko 7-10 minuta. Na samom kraju dodajte so, paradajz pastu i začine. Sve izmešajte i sklonite sa vatre. Kada je krompir pečen, izvadite ga iz rerne.
Na vrh krompira ravnomerno rasporedite pripremljeno mleveno meso. Odozgo pospite malo rendanog sira. Sve umotajte u rolnu pomoću papira za pečenje. Po vrhu rolata pospite preostali rendani sir.
Stavite rolat u rernu na oko 10 minuta dok ne porumeni, a sir se istopi na vrhu. Gotov rolat pospite seckanim začinskim biljem, isecite na porcije i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆA ČOKOLADNA POGAČA: Poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, štaviše, sa stola nestaje začas
26. 01. 2025. u 16:00Novosti online
TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)