LOVAČKI GULAŠ S DIVLJAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile

02. 02. 2025. u 11:00

TRADICIONALNA jela od mesa definitnivno nemaju konkurenciju, a ako ih napravite baš onako kako su ih naše bake pravile nema šanse da pogrešite.

ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле

Foto: Shutterstock

Ideje za ručak nikada nisu na odmet. Ako i vi volite da spremate jela koja se mogu jesti nekoliko dana ona je gulaš super izbor.

Iako je za njegovu pripremu potrebno malo više vremena rezultat je odličan, a vi i vaši ukućani ćete moći i nekoliko dana da ga jedete (ako naravno, ostane), jer se može podgrevati u manjim količinama.

Dodajte uz njega kiseli kupus, koji je pravi prirodni antibiotik i uživajte u pravom zimskom obroku koji defintivno nema konkurenciju. 

Lovački gulaš s divljači

Sastojci:

  •  
  • 500 g mesa divljači (jelen, srna)
  • 300 g šampinjona ili vrganja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 150 ml crnog vina
  • 200 ml bujona (mesni ili povrtni)
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 1 kašika senfa
  • Lovorov list, timijan, ruzmarin

Priprema:

Meso marinirati (preko noći) u mešavini vina, belog luka i začina.

Na masti propržiti sitno seckan luk, dodati meso i pržiti dok ne porumeni.

Ubaciti pečurke isečene na listiće, paradajz-pire i senf. Kratko propržiti, pa preliti vinom i bujonom. Dodati lovorov list i začine, pa kuvati na laganoj vatri 2-3 sata dok meso ne omekša. Poslužiti uz pire krompir ili domaće njoke.

(glossy.espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKA NAS SPEKTAKL U FINALU LIGE EVROPE! Mančester junajted i Totenhem opravdali uloge favorita u polufinalu i obezbedili meč za trofej