ZA LJUBITELJE JAKIH UKUSA: Gurmanske knedle
Sa kobasicama su pa ih možete jesti umesto ručka ili večere, kalorične su dovoljno, a neverovatno aromatične i ukusne.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 5 velikih krompira
- 1/2 šolje griza
- 2 jajeta
- malo soli
- 2 kašike masti
- 200 g dimljene kobasice
- malo ulja
- grančice ruzmarina i mrvljeni čvarci, za ukras
Priprema:
Skuvajte krompir, ocedite ga, ispasirajte i ostavite da se ohladi, pa mu dodajte sve sastojke. Zatim mikserom, sa spiralnim nastavkom, sve izmešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu. Smesu istresite na pobrašnjavljenu dasku, malo je izmesite i rukama oblikujte u deblju kobasicu. Secite jednake delove, u svaki ubacite malo dimljene kobasice iseckane na kockice, pa savijte krajeve i rukama ih pritisnite da se slepe. U veću šerpu sipajte vodu, posolite je i kad prokuva knedle spuštajte u nju. Sačekajte 7-10 minuta, dok ne počnu da isplivavaju na površinu, pa ih vadite rešetkastom kašikom.
Ukrasite ih po želji grančicama ruzmarina ili mrvljenim čvarcima.
Preporučujemo

MALE ZELENE KIVI KAPICE: Lagan i osvežavajuć kolač koji može lako da zasiti
24. 06. 2025. u 13:00

OSVEŽAVA I SLADI: Mango čizkejk, savršen izbor za ove tople dane
13. 06. 2025. u 11:00

ZNAJU ONI ŠTA VALjA: Turski đuveč, ukusno, zdravo i originalno jelo
11. 06. 2025. u 09:00

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)