PROBAJTE, ZAISTA JESTE: Najmekša piletina (RECEPT)
Kad jednom budete napravili piletinu na ovaj način zaboravićete na sve ranije isprobane recepte. Naprosto se od mekoće topi u ustima, ali i prstima!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 8 pilećih karabataka
- 125 ml gustog jogurta
- 1 kašičica narendane kore limuna
- 2 kašike sveze isceđenog soka od limuna
- 200-300 g prezli
- so
- biber
- mešavina suvih biljnih začina
Očistite karabatake od kože i kostiju i isecite ih kao šnicle. Operite ih, posušite, pa ih stavite u duboku činiju i dodajte jogurt, narendanu koru limuna i limunov sok. Po želji možete dodati i ispasirani beli luk i peršun. Sve ovo promešajte i ostavite da prenoći u frižideru. Kada počnete da pripremate jelo stavite u tanjir prezle, a ako hoćete možete u njih dodati i parmezan, so, biber i začine po ukusu. Vadite polako karabatake iz činije sa jogurtom (ne tresite ih), dobro ih utapkajte u prezle, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok lepo ne porumene.
Preporučujemo
POSNI HELjDINI UŠTIPCI: Zdravi, ukusni i jednostavni za pripremu!
25. 12. 2025. u 07:00
BUGARSKE RUŽICE: Nežne, slatke i neodoljive - Kolač koji ćete obožavati!
24. 12. 2025. u 17:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)