PROBAJTE, ZAISTA JESTE: Najmekša piletina (RECEPT)
Kad jednom budete napravili piletinu na ovaj način zaboravićete na sve ranije isprobane recepte. Naprosto se od mekoće topi u ustima, ali i prstima!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 8 pilećih karabataka
- 125 ml gustog jogurta
- 1 kašičica narendane kore limuna
- 2 kašike sveze isceđenog soka od limuna
- 200-300 g prezli
- so
- biber
- mešavina suvih biljnih začina
Očistite karabatake od kože i kostiju i isecite ih kao šnicle. Operite ih, posušite, pa ih stavite u duboku činiju i dodajte jogurt, narendanu koru limuna i limunov sok. Po želji možete dodati i ispasirani beli luk i peršun. Sve ovo promešajte i ostavite da prenoći u frižideru. Kada počnete da pripremate jelo stavite u tanjir prezle, a ako hoćete možete u njih dodati i parmezan, so, biber i začine po ukusu. Vadite polako karabatake iz činije sa jogurtom (ne tresite ih), dobro ih utapkajte u prezle, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok lepo ne porumene.
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)