ZDRAV OBROK ZA SVAKI DAN U OBLIKU SUFLEA: Zapečena pileća džigerica iz rerne

Новости онлајн

27. 07. 2025. u 07:00

LAGANI, pečeni sufle sa pilećom džigericom, povrćem i blagim začinima prava je promena u odnosu na klasične džigerice na tiganju – mekan je, pun ukusa i idealan za posluženje toplog ili hladnog.

ЗДРАВ ОБРОК ЗА СВАКИ ДАН У ОБЛИКУ СУФЛЕА: Запечена пилећа џигерица из рерне

Foto: Jutjub/Printskrin/ MY Cooking

Sufle od pileće džigerice je mekana, pečena pašteta od iznutrica i povrća, koja se lako pravi i još lakše pojede. 

Sastojci:

* 500 g pileće džigerice
* 2 jajeta
* 100 ml pavlake 
* 120 g pšeničnog brašna
* 2 glavice crnog luka
* 1 šargarepa
* 2 kašike ulja (za podmazivanje kalupa)
* 1/3 kašičice mlevenog korijandera
* 1/3 kašičice mlevenog crnog bibera
* So po ukusu

Priprema:

Operite džigericu, očistite od žilica i masnoće i isecite na srednje komade. Crni luk sitno naseckajte, a šargarepu izrendajte na srednjem rendetu. 

Na malo ulja propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade.

Predlog:

Ukoliko želite blaži ukus, zamenite pavlaku mlekom ili dodajte malo muskatnog oraščića za još finiji šmek.

U blender stavite džigericu i prženo povrće, pa blendirajte dok ne dobijete glatku masu.

Prebacite u veću činiju, dodajte umućena jaja, pavlaku, brašno, začine i so. Dobro promešajte da se sve sjedini.

Podmažite kalup ili manji pleh, sipajte smesu i poravnajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 40–45 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ RATA KOJI BESNI? Udarna objava Trampa