RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom

J. S.

02. 02. 2023. u 13:33 >> 14:41

SALATE često mogu biti idelna zamena za tradicionalni ručak. Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom je odličan miks vitamina iz voća i povrća i proteina iz mesa i mahunarki. Sprema se za pola sata.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом

Foto: J. Stojković

Za salatu je potrebno:

  • 100 do 150 grama belog mesa
  • jedna narandža
  • konzerva manja kukuruza šećerca
  • konzerva manja crvenog pasulja
  • kesica krekera ili drugog suvog hleba
  • malo soli ili drugog začina po želji.

Meso iseckati na sitne komadiće i peći u vrelom ulju. Za to vreme na tacni poređati red izrezane narandže red suvog hleba.

Foto: J. Stojković

U sredini staviti hleba, a onda dodati vruće meso, pasulj i kukuruz šećerac. Posoliti i dodati sok od ceđene narandže.

Nije preporučljivo dodavati druge začine jer svi sastojci imaju specifičan ukus.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJ BOL NE MOGU DA OPIŠEM: DŽejla Ramović doživela nezgodu na nastupu