OSVEŽAVAJUĆA HLADNA SUPA SA NANOM I KRASTAVCEM: Spoj ukusa kome nećete moći da odolite
TAKO jednostavna, a tako moćna - ovo je spoj ukusa kojem niko neće moći da odoli!
Potrebno:
* krastavac, 8 kom
* hleb, 1 kriška
* mladi luk, 1 struk
* tikvice, 4 manje
* paradajz, 2 kom
* nana, nekoliko listova
* povrtni bujon, 2 dl
* jabukovo sirće, 1 kašika
* maslinovo ulje, 5 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Krastavce oljuštite, jedan isecite na kolutiće, a ostale prepolovite po dužini, uklonite im semenke i isecite na trake. Sa kriške hleba uklonite koru, sredinu isecite na kockice i izmiksajte zajedno sa trakama od krastavaca. Dodajte sirće, so, hladan povrtni bujon, malo bibera i četiri kašike ulja, promešajte da dobijete homogenu kremastu masu i ostavite da se hladi u frižideru. Tikvice i mladi luk iseckajte na kockice, paradajz kuvajte minut u ključaloj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode, oljuštite i iseckajte na kockice. Ovako pripremljeno povrće sipajte u posudu, dodajte nekoliko iscepkanih listova nane, kašiku maslinovog ulja, posolite i promešajte.
Ohlađenu čorbu rasporedite u posude, u sredinu sipajte malo mešavinu od povrća i servirajte.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)