NESVAKIDAŠNJA HARMONIJA UKUSA, UKLAPA SE UZ SVAKO JELO: Hrskava salata od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom
SALATA od pečene paprike sa dodatkom pinjola, feta sira i bosiljka sadrži različite ukuse, pa je pravi raj za nepca, a lepo će da se uklopi kao prilog uz svakog jelo.
Salata od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom i svežim bosiljkom biće savršen dodatak jelima, a odlična je jer je ujedno i prilog i salata. Salata izgleda predivno na poslužavniku i može se jesti sa tostiranim hlebom, pljeskavicama na žaru ili pilećim ćevapima.
Potrebno:
* 4 paprike babure
* svežanj svežeg bosiljka
* 1 čen belog luka
* 150 g feta sira
* crne masline
* maslinovo ulje
* sirće
* biber i so po ukusu
* 100 g pinjola
Recept:
Počnite tako što ćete polovine paprike okrenuti nadole na pleh za pečenje obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih dok ne pocrne. Stavite pečene paprike u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Kada se paprike ohlade, ljuska će se odmah oljuštiti. Pečene paprike isecite na kriške i prelijte maslinovim uljem, sirćetom, belim lukom, bosiljkom, origanom, šećerom, solju i biberom. Ostavite mešavinu u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći.U međuvremenu, tostirajte pinjole u malom tiganju da poboljšate njihov ukus. Kad se paprike ohlade lepo ih poređati na tanjir i posuti feta sirom, maslinama i tostiranim pinjolima. Uživajte!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (1)