SUPA OD PARZILUKA I KROMPIRA: Ne samo što je ukusna, već je prava riznica vitamina i vlakana

Novosti online

03. 03. 2024. u 08:00

Supa koja će oduševiti vaša nepca, brz i zdrav obrok koji će vas okrepiti

СУПА ОД ПАРЗИЛУКА И КРОМПИРА: Не само што је укусна, већ је права ризница витамина и влакана

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 velika praziluka
  • 3 krompira
  • 1,5 l bujona od povrća
  • 1-2 lovorova lista
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Zatim dodajte isečen praziluk, pa pržite još par minuta. Sipajte bujon (pomešajte kocku za supu sa 1,5 l vode). Promešajte i dodajte krompir isečen na kockice. Poklopite i kuvajte 10-15 minuta. Zatim promešajte, pa dodajte začine. Izvadite 2-3 kutlače supe sa sve povrćem i izblendirajte, pa vratite u supu. Promešajte i služite. 

Stvarukusa

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu