MEKSIČKA ČORBA: Super, brza, zdrava čorba
Meksička čorba se priprema za samo 25 minuta, te ako želite da pojedete nešto toplo, zdravo i "na kašiku", ovo je odličan izbor.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na komade
- 1 kašika tako začina
- 125 g smrznutog kukuruza
- 125 g salsa umaka
- 1 l pilećeg bujona
Priprema:
Za super brzu meksičku čorbu u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kuvajte i mešajte 6-8 minuta ili dok ne bude više ružičasta.
Umešajte tako začin. Dobro promešajte pre nego što dodate ostale sastojke.
Dodajte preostale sastojke poput pilećeg bujona i kukuruza i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i dinstajte, nepokriveno, 5 minuta da se ukusi spoje. Servirajte i uživajte u super brzoj meksičkoj čorbi!
BONUS VIDEO
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZELENI UŽITAK: Recept za osvežavajuću čorbu od tikvica i sočiva
01. 03. 2024. u 10:00

I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00

ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO, ZDRAVA I DIJETALNA: Neodoljiva čorba od patlidžana
12. 01. 2024. u 19:20

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)