BAVARSKA ČORBA OD KROMPIRA I KOBASICE: NJena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane
Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g svežih kobasica
- 600 ml temeljca
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 2 crvene paprike
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstajete još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve začinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe, stavite još začina, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla
24. 03. 2024. u 09:30
BELA ČORBA SA SLANINOM I KUKURUZOM: Jelo koje ćete iznova i iznova praviti
15. 03. 2024. u 20:00
ZELENI UŽITAK: Recept za osvežavajuću čorbu od tikvica i sočiva
01. 03. 2024. u 10:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)