BAVARSKA ČORBA OD KROMPIRA I KOBASICE: NJena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane
Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g svežih kobasica
- 600 ml temeljca
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 2 crvene paprike
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstajete još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve začinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe, stavite još začina, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla
24. 03. 2024. u 09:30

BELA ČORBA SA SLANINOM I KUKURUZOM: Jelo koje ćete iznova i iznova praviti
15. 03. 2024. u 20:00

ZELENI UŽITAK: Recept za osvežavajuću čorbu od tikvica i sočiva
01. 03. 2024. u 10:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)