SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća

Новости онлине

23. 04. 2024. u 11:00

Kompletan obrok za celu porodicu.

САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g junetine,
  • 300 g rukole,
  • 300 g paradajza,
  • 1 crni luk,
  • 1 dl crnog vina,
  • 1 kašičica bibera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 dl soka od pomorandže,
  • 1 ljuta papričica,
  • 1 lovorov list

Priprema:

Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta.

Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.

(danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

UŽAS: Posle Radakovića i Delibašića, umro i treći akter čuvenog meča Partizan - Porto u Ligi šampiona 2003!