SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
Kompletan obrok za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g junetine,
- 300 g rukole,
- 300 g paradajza,
- 1 crni luk,
- 1 dl crnog vina,
- 1 kašičica bibera,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike ulja,
- 1 dl soka od pomorandže,
- 1 ljuta papričica,
- 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta.
Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
(danas)
Preporučujemo

MERC POZVAO PUTINA I ZAPRETIO: Ako se ne sastaneš sa Zelenskim, onda...
NEMAČKI kancelar Fridrih Merc pozvao je šefa Kremlja Vladimira Putina da se sastane nasamo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
26. 08. 2025. u 14:34

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DIPLOMATSKI SKANDAL U EVROPI: Otkriveni agenti, radili za Trampa - poznato šta im je bio plan
DANSKA vlada je opozvala otpravnika poslova SAD u zemlji nakon što su obaveštajne službe tamo otkrile da najmanje tri američka državljanina rade na "operacijama uticaja" na Grenlandu kako bi zemlju udaljili od Danske i približili SAD.
27. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)