SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
Kompletan obrok za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g junetine,
- 300 g rukole,
- 300 g paradajza,
- 1 crni luk,
- 1 dl crnog vina,
- 1 kašičica bibera,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike ulja,
- 1 dl soka od pomorandže,
- 1 ljuta papričica,
- 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta.
Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
(danas)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)