POTAŽ OD DVE VRSTE PEČURAKA: Savršen recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku

Novosti online

09. 05. 2024. u 07:00

Potaž od dve vrste pečuraka će vas oduševiti svojim ukusom, u sebi ima belog luka i bibera, te je vrlo aromatičan. Potaž od pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.

ПОТАЖ ОД ДВЕ ВРСТЕ ПЕЧУРАКА: Савршен рецепт за јело које одушевљава на прву кашику

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike slanog putera
  • 150 g srednjeg žutog luka, seckanog
  • 2 čena belog luka, mlevenog
  • 150 g šampinjona, seckanih
  • 75 g bukovača, seckanih
  • Kašičica soli
  • Kašičica bibera
  • 2 kašike brašna
  • 60 ml belog vina
  • 960 ml bujona od povrća
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 1 grančica svežeg peršuna, za ukras

Priprema:

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, 3 minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još 1 minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 5 minuta.

Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko 1 minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao