SALATA SA KUVANIM JAJIMA: Nutritivno bogata i zdrava salata

Novosti online

28. 05. 2024. u 09:00

Jaja su idealan doručak, o čemu svedoči njihova neprikosnovena nutritivna vrednost. Bilo da ih jedete u obliku omleta, na oko ili kuvana, savršena su za početak dana. Pored toga, ona su i odličan sastojak za obrok-salatu.

САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА: Нутритивно богата и здрава салата

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 200 g testenine
  • sveže rotkvice
  • kuvani kukuruz ili onaj iz konzerve
  • grčki jogurt
  • malo majoneza
  • so 
  • biber
  • mladi luk po želji

Priprema:

Kuvana jaja očistite i isecite ih na kolutove.

Testeninu skuvajte i ocedite. U ovoj salati posebno lepo izgleda raznobojna testenina u obliku mašne ili spiralna, a vi birajte svoju omiljenu.

Rotkvice operite i isecite na krugove, kukuruz skuvajte ili onaj iz konzerve ocedite.

Sve sastojke sjedinite, te posolite i dodajte malo bibera, po želji možete dodati i isečen mladi luk.

Preko svega stavite malo majoneza, po želji, i jogurt tipa grčki, pa izmešajte da se smesa sjedini.

Poslužite u činijama.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd