ODUŠEVIĆE VAS UKUSOM: Kremasti, gusti potaž od dve vrste pečuraka, savršen za ručak
POTAŽ od dve vrste pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.

Foto Shutterstock
Kremast je i gust zbog pavlake, brašna i povrća.
Sastojci:
2 kašike slanog putera Foto Shutterstock
150 g srednjeg žutog luka, seckanog
2 čena belog luka, mlevenog
150 g šampinjona, seckanih
75 g bukovača, seckanih
Kašičica soli
Kašičica bibera
2 kašike višenamenskog brašna
60 ml belog vina
960 ml bujona od povrća
80 ml pavlake za kuvanje
1 grančica svežeg peršuna, za ukras
Recept za potaž od dve vrste pečuraka
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, tri minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još jedan minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko pet minuta.
Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko jedan minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave
16. 06. 2024. u 13:00

BRZ, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Punjene tikvice bez mesa - lagana letnja varijanta
14. 06. 2024. u 09:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)