POTAŽ OD TIKVICA I PILETINE: Osvežavajuća i lagana čorbica, savršena za vrele letnje dane
ZA današnji ručak predlažemo vam potaž od tikvica i piletine. Osim što je zdrav, veoma se brzo i lako sprema.
![ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане](/data/images/2024-06-27/501028_shutterstock-potaz-od-tikvica_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 tikvice
- 150 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 štap celera
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 2 čena belog luka
- pola veze mirođije
- malo maslinovog ulja
- malo vode
- so
- biber
Priprema:
Crni luk isecite na sitnije komade pa izdinstajte na maslinovom ulju. Kada on promeni boju, ubacite oljuštene i sitno iseckane tikvice i štap celera.
Stavite piletinu da kuvate, ali joj ne treba puno vremena. Kada je gotova, ocedite je i ostavite sa strane.
Pustite da i one malo promene boju, pa onda dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte pola šolje vode u kojoj se kuvala piletina, ali nemojte preterivati i sipati više, jer su tikvice pune vode pa će i one da puste.
Posle 15 do 20 minuta tikvice će biti gotove, pa sklonite šerpu sa ringle, začinite i možete štapnim mikserom usitniti ili vaditi sastojke, kao i piletinu, i izblendati u blenderu. Kada se sastojci sjedine i usitne, onda vratite sve u šerpu pa dodajte iseckanu mirođiju, a po želji možete dodati i kurkumu ako volite i spremno je za serviranje.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO) UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice "ukrao" slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)
"OD DANAS, uz prijatelji, braća, dodajemo i - kumovi", stoji u opisu fotografije sa venčanja.
29. 06. 2024. u 18:51
Komentari (0)