LETNJE OSVEŽENJE: Recept za potaž od tikvica i graška
Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- komadić putera
- tri mlada luka, seckana
- 3 tikvice, seckane
- 200 g graška
- 900 ml vrućeg povrtnog bujona
- 85 g potočarke
- šaka nane
- 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje
Priprema:
Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.
Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.
Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta.
(stvar ukusa)

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)