LETNJE OSVEŽENJE: Recept za potaž od tikvica i graška

Novosti online

16. 07. 2024. u 19:00

Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta.

ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • komadić putera
  • tri mlada luka, seckana
  • 3 tikvice, seckane
  • 200 g graška
  • 900 ml vrućeg povrtnog bujona
  • 85 g potočarke
  • šaka nane
  • 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje

Priprema:

Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.

Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.

Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)