LETNJE OSVEŽENJE: Recept za potaž od tikvica i graška
Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta.
![ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка ЛЕТЊЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Рецепт за потаж од тиквица и грашка](/data/images/2024-06-27/501028_shutterstock-potaz-od-tikvica_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- komadić putera
- tri mlada luka, seckana
- 3 tikvice, seckane
- 200 g graška
- 900 ml vrućeg povrtnog bujona
- 85 g potočarke
- šaka nane
- 2 kašike jogurta, plus dodatak za serviranje
Priprema:
Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.
Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.
Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije](/data/images/2024-07-16/507480_1_kf.jpg?time=1721133501)
"HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA" Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije
HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.
16. 07. 2024. u 13:26
![EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine](/data/images/2023-05-28/356271_tan2023-05-2518515416-3_kf.jpg?time=1721135419)
EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENjE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine
NASTAVLjA se toplotni talas u Srbiji. Već u podne temperatura u Smederevskoj Palanci dostigla je 38 stepeni. Pred nama je vreo dan, a maksimalna temperatura i danas će dostići 41 stepen. Očekuje se sunčano.
16. 07. 2024. u 14:13
![REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO) REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: "Čekajte, dajte mi cipele" (FOTO)
"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."
15. 07. 2024. u 14:38
Komentari (0)