BORANIJA SALATA SA MAJONEZOM: Aromatičan i osvežavajući obrok za vrele dane
Oduševiće i one koji ne vole boraniju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za boraniju:
- 500 g sveže boranije
- 2 litra vode
- 1 kašičica soli
Za majonez:
- 1 žumance
- 1 kašičica senfa
- 300 ml suncokretovog ulja
- so
- limunov sok
- 30 ml mineralne vode
- 3 čena belog luka
Priprema:
Operite dobro boraniju pa joj isecite krajeve. Stavite je u lonac sa slanom vodom i prokuvajte, 5 do 7 minuta, tj.dok ne omekša. Onda je ocedite i isperite hladnom vodom. Ostavite je u cediljki da se potpuno prohladi. Ispasirajte beli luk pa ga stavite u teglu. Preko dodajte žumance, senf i malo soli. Mikserom sjedinite, pa sipajte ulje.Mešajte lagano pa pojačavajte brzinu miksera. Dodajte malo sveže ceđenog limunovog soka. Na kraju, lagano dodajte mineralnu vodu. Boraniju dodajte u teglu sa majonezom. Promešajte dobro, posolite i pobiberite i ostavite u frižider sat vremena da se ohladi. Pospite salatu seckanom mirođijom. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

"DA LI SE MAKRON DROGIRA?" Jovanino pitanje izazvalo smeh u studiju: "Kako da se nose s tolikom problemima..."
VODITELjKA Jovana Joksimović u jutarnjem programu na televiziji K1 dotakla se teme Emanuela Makrona i sporne situacije sa maramicom i sumnjom o upotrebi opijata, koja se proširila društvenim mrežama.
13. 05. 2025. u 16:57
Komentari (0)