BORANIJA SALATA SA MAJONEZOM: Aromatičan i osvežavajući obrok za vrele dane
Oduševiće i one koji ne vole boraniju.
Sastojci:
Za boraniju:
- 500 g sveže boranije
- 2 litra vode
- 1 kašičica soli
Za majonez:
- 1 žumance
- 1 kašičica senfa
- 300 ml suncokretovog ulja
- so
- limunov sok
- 30 ml mineralne vode
- 3 čena belog luka
Priprema:
Operite dobro boraniju pa joj isecite krajeve. Stavite je u lonac sa slanom vodom i prokuvajte, 5 do 7 minuta, tj.dok ne omekša. Onda je ocedite i isperite hladnom vodom. Ostavite je u cediljki da se potpuno prohladi. Ispasirajte beli luk pa ga stavite u teglu. Preko dodajte žumance, senf i malo soli. Mikserom sjedinite, pa sipajte ulje.Mešajte lagano pa pojačavajte brzinu miksera. Dodajte malo sveže ceđenog limunovog soka. Na kraju, lagano dodajte mineralnu vodu. Boraniju dodajte u teglu sa majonezom. Promešajte dobro, posolite i pobiberite i ostavite u frižider sat vremena da se ohladi. Pospite salatu seckanom mirođijom. Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)