SALATA SA PILETINOM, ŠAMPINJONIMA I ŠARGAREPOM: Odličan prilog uz svako jelo, a brzo se sprema
Vreme je slava, a svaku slavsku trpezu možete obogatiti ukusnim salatama kakva je ova.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g pilećeg filea
- 100 g šampinjona
- 1 mali crni luk
- 50 g šargarepe, narendane
- 2 jajeta
- 30 g tvrdog sira
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu salatu pileći file skuvajte u ključaloj vodi, oko 15-20 minuta. Jaja skuvajte tvrdo, 8 minuta i ohladite u hladnoj vodi. Luk isecite na trakice. Isecite pečurke na male kocke.
Pržite luk i pečurke na laganoj vatri na malo ulja. Gotov pileći file ohladite i isecite na tanke kriške. Oljuštite kuvana jaja i iseckajte ih nožem.
Tvrdi sir narendajte na krupno rende. Stavite sve sastojke u duboku posudu, pa dodajte šargarepu. Salatu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte majonez. Promešajte salatu i ostavite da odstoji u kalupu za tortu pre serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA OD PILETINE I BORANIJE: Praktična, zasitna i zdrava, a evo kako se sprema
26. 05. 2024. u 15:00

SALATA OD ROTKVE I PRAZILUKA: Nezaobilazna je na slavama i lako se pravi
21. 11. 2024. u 07:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)