OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
Malo drugačija čorba koja miriše na zdravo. Možete je praviti s piletinom, a sasvim je dobra i u varijanti s povrćem.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šolja graška
- 1 šolja boranije
- 1 šolja šargarepe
- 1 šolja tikvice
- 1/2 šolja celera
- 1 krompir isečen na kockice
- 1/4 šolja pasulja (iz konzerve)
- 1/4 crnog luka
- 1 kašićica sušene crvene paprike
- 3 sitno isečena čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 5 kašika sitno sečene sveže žalfije (kadulje)
- 3 listova svežeg bosiljka
- 1 l bujona od povrća (kocka)
- so, biber
Priprema:
Prodinstati žalfiju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti je sa strane. U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekša. Dodati (ako želite belo meso) luk, grašak, šargarepu, boraniju, tikvice, krompir, pasulj, celer. Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrće malo ne omekša. Dodati supu od kocke ili vodu i kuvati 15 minuta.
Dodati so, biber. Vratiti žalfiju na kraju, dodati bosiljak.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
30. 12. 2024. u 13:00Novosti online

TELEĆA ČORBA: Ukus koji će vas okrepiti i zagrejati
15. 01. 2025. u 09:00Novosti online

BELA RAGU ČORBA: Neodoljivi sastojci pomešani u jedno, savršen obrok za hladne dane (VIDEO)
11. 01. 2025. u 11:00Novosti online

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)