OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
Malo drugačija čorba koja miriše na zdravo. Možete je praviti s piletinom, a sasvim je dobra i u varijanti s povrćem.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šolja graška
- 1 šolja boranije
- 1 šolja šargarepe
- 1 šolja tikvice
- 1/2 šolja celera
- 1 krompir isečen na kockice
- 1/4 šolja pasulja (iz konzerve)
- 1/4 crnog luka
- 1 kašićica sušene crvene paprike
- 3 sitno isečena čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 5 kašika sitno sečene sveže žalfije (kadulje)
- 3 listova svežeg bosiljka
- 1 l bujona od povrća (kocka)
- so, biber
Priprema:
Prodinstati žalfiju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti je sa strane. U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekša. Dodati (ako želite belo meso) luk, grašak, šargarepu, boraniju, tikvice, krompir, pasulj, celer. Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrće malo ne omekša. Dodati supu od kocke ili vodu i kuvati 15 minuta.
Dodati so, biber. Vratiti žalfiju na kraju, dodati bosiljak.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
30. 12. 2024. u 13:00Novosti online

TELEĆA ČORBA: Ukus koji će vas okrepiti i zagrejati
15. 01. 2025. u 09:00Novosti online

BELA RAGU ČORBA: Neodoljivi sastojci pomešani u jedno, savršen obrok za hladne dane (VIDEO)
11. 01. 2025. u 11:00Novosti online

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)