IME NE LAŽE, OVO JE STVARNO: Perfektna čorba

Bojana Jovanović

12. 06. 2025. u 11:00

Toliko je bogata različitim sastojcima i mesom, da će vam biti dovoljna i za ručak, ukoliko niste baš mnogo gladni.

ИМЕ НЕ ЛАЖЕ, ОВО ЈЕ СТВАРНО: Перфектна чорба

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 300 g pečuraka po izboru

- 400 g jagnjećeg mesa
- šargarepa
- glavica luka
- šaka pirinča
- šaka boranije
- paradajz
- 2 žumanca
- so, biber
- svež peršunov list
- ulje

Priprema:

Stavite jagnjetinu u šerpu, posolite je i prelijte vodom, pa je kuvajte dok ne bude potpuno kuvana. Zatim izvadite meso i iskidajte ga na sitne komade za čorbu. Usitnite luk a šargarepu isecite na krupnije komade, pa ih izdinstajte na zagrejanom ulju, zajedno sa boranijom. Dodajte oprane i isečene perčuke, pa prelijte dobijenim bujonom od mesa.

Čim povrće omekša, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz. Potom vratite meso u čorbu, kuvajte još tri-četiri minuta, pa začinite solju i biberom. Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode, pa ih sipajte u čorbu i promešajte.

Pospite svežim peršunovim listom i poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)