IME NE LAŽE, OVO JE STVARNO: Perfektna čorba
Toliko je bogata različitim sastojcima i mesom, da će vam biti dovoljna i za ručak, ukoliko niste baš mnogo gladni.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 300 g pečuraka po izboru
- šargarepa
- glavica luka
- šaka pirinča
- šaka boranije
- paradajz
- 2 žumanca
- so, biber
- svež peršunov list
- ulje
Priprema:
Stavite jagnjetinu u šerpu, posolite je i prelijte vodom, pa je kuvajte dok ne bude potpuno kuvana. Zatim izvadite meso i iskidajte ga na sitne komade za čorbu. Usitnite luk a šargarepu isecite na krupnije komade, pa ih izdinstajte na zagrejanom ulju, zajedno sa boranijom. Dodajte oprane i isečene perčuke, pa prelijte dobijenim bujonom od mesa.
Čim povrće omekša, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz. Potom vratite meso u čorbu, kuvajte još tri-četiri minuta, pa začinite solju i biberom. Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode, pa ih sipajte u čorbu i promešajte.
Pospite svežim peršunovim listom i poslužite.
Preporučujemo

IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)