IME NE LAŽE, OVO JE STVARNO: Perfektna čorba
Toliko je bogata različitim sastojcima i mesom, da će vam biti dovoljna i za ručak, ukoliko niste baš mnogo gladni.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 300 g pečuraka po izboru
- šargarepa
- glavica luka
- šaka pirinča
- šaka boranije
- paradajz
- 2 žumanca
- so, biber
- svež peršunov list
- ulje
Priprema:
Stavite jagnjetinu u šerpu, posolite je i prelijte vodom, pa je kuvajte dok ne bude potpuno kuvana. Zatim izvadite meso i iskidajte ga na sitne komade za čorbu. Usitnite luk a šargarepu isecite na krupnije komade, pa ih izdinstajte na zagrejanom ulju, zajedno sa boranijom. Dodajte oprane i isečene perčuke, pa prelijte dobijenim bujonom od mesa.
Čim povrće omekša, dodajte pirinač. Kuvajte dok se ne skuva i tek tad dodajte oljušten i usitnjen paradajz. Potom vratite meso u čorbu, kuvajte još tri-četiri minuta, pa začinite solju i biberom. Umutite žumanca i razredite ih sa 150 ml vode, pa ih sipajte u čorbu i promešajte.
Pospite svežim peršunovim listom i poslužite.
Preporučujemo

IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00

HRVAT, SLOVENAC I ITALIJAN TUKLI SRPSKE POLICAJCE: Evo ko su strani državljani uhapšeni u nasilnim blokaderskim protestima
MINISTAR unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je tokom sinoćnjih protesta povređeno 75 policajaca, a privedeno 114 lica od kojih 3 strana državljanina.
15. 08. 2025. u 12:21

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)