SULTANOVE SARME: Jednostavna i brza poslastica za sve ljubitelje slatkiša (RECEPT)

Novosti online

08. 02. 2023. u 14:43

SLATKIŠ kojim ćete oduševiti svoje najmilije

СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/Hayalimdeki Yemekler

Iako bi svako u prvom trenutku pomislio da je reč o slavnom obroku, ovoga puta radi se o jednostavnom i brzom receptu za slatkiš koji ćete obožavati.

Sultanove sarme - sastojci: 

100g kokosa
malo maslaca za podmazivanje pleh 
1l mleka 
120g brašna 
100-120g šećera 
3 kašike kakao praha, 
1 vanilin šećer, 
2 kašike gustina, 
60g maslaca, 
200ml slatke pavlake

Kako se prave Sultanove sarme:

Podmazani pleh sa puterom, pospite celom duižinom mlevenim kokosom. U malo mleka dodate brašno, kakao, šećer, vanilin šećer i gustin. Sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipate sve što ste sjedinili uz stalno mešanje dok ne bude gotovo. U vreo fil dodate puter/margarin. 

Vreo fil sipate preko kokosa. Ostavite da se hladi prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Kada se ohladi, umutite slatku pavlaku, nafilujete, zatim sečete na trake, širine po želji, pa urolate. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SELEKTOR DONEO ODLUKU: Pešić saopštio spisak igrača za mečeve protiv Danske