SULTANOVE SARME: Jednostavna i brza poslastica za sve ljubitelje slatkiša (RECEPT)
SLATKIŠ kojim ćete oduševiti svoje najmilije

Foto: Jutjub printskrin/Hayalimdeki Yemekler
Iako bi svako u prvom trenutku pomislio da je reč o slavnom obroku, ovoga puta radi se o jednostavnom i brzom receptu za slatkiš koji ćete obožavati.
Sultanove sarme - sastojci:
100g kokosa
malo maslaca za podmazivanje pleh
1l mleka
120g brašna
100-120g šećera
3 kašike kakao praha,
1 vanilin šećer,
2 kašike gustina,
60g maslaca,
200ml slatke pavlake
Kako se prave Sultanove sarme:
Podmazani pleh sa puterom, pospite celom duižinom mlevenim kokosom. U malo mleka dodate brašno, kakao, šećer, vanilin šećer i gustin. Sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipate sve što ste sjedinili uz stalno mešanje dok ne bude gotovo. U vreo fil dodate puter/margarin.
Vreo fil sipate preko kokosa. Ostavite da se hladi prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Kada se ohladi, umutite slatku pavlaku, nafilujete, zatim sečete na trake, širine po želji, pa urolate.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LENjA ČOKOLADNA TORTA: Brza i laka, a potrebna su samo tri sastojka (FOTO)
04. 02. 2023. u 21:30

Kolač koji se NE PEČE i ima samo jednu manu - mora da odstoji
02. 02. 2023. u 18:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (1)